Suburban House II / Amunátegui Valdés Architects

 

Suburban House II / Amunátegui Valdés Architects

first_imgCopyHouses•Curicó, Chile "COPY" Houses Chile Area:  365 m² Year Completion year of this architecture project Projects Save this picture!Cortesía de Amunátegui Valdés+ 13Curated by Danae Santibañez Share Architects: Amunátegui Valdés Architects Area Area of this architecture project "COPY" Manufacturers Brands with products used in this architecture project Suburban House II / Amunátegui Valdés ArchitectsSave this projectSaveSuburban House II / Amunátegui Valdés Architects Suburban House II / Amunátegui Valdés Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/908155/suburban-house-ii-amunategui-valdes-architects Clipboard Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/908155/suburban-house-ii-amunategui-valdes-architects Clipboard ArchDaily 2014 Manufacturers: AraucoConstruction:JLP ConstruccionesStructure:Juan AcevedoAuthor Architects:Alejandro Valdés, Cristobal AmunáteguiDesign Team:François Jullien, Sebastián Zarhi, Agustina LabarcaCity:CuricóCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!Cortesía de Amunátegui ValdésRecommended ProductsWindowsStudcoSteel Window Reveal - EzyRevealWindowsJansenWindows - Janisol PrimoWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems - BronzoFinestra B40WoodParklex International S.L.Wood cladding - FacadeText description provided by the architects. Just like House Nº 1, this house is located in a half rural, half suburban area of Curicó. It was designed for a judge and her two daughters. Several themes are hidden behind the apparently banal recurrence to the formula of the pavilion, so dear to the modernist canon. For a start, the more private sphere of domesticity was organized in the eastern wing through a corridor which by virtue of its size has become an antechamber, if not a room in its own right. Save this picture!Floor PlanClosets have been reversed towards this room so as to sometimes turn dressing into a common celebration, as requested by client and daughters. Hence the wide bay window and the bench, and hence, too, the continuous skylight on the roof. Two bathrooms complete the ensemble of elements that will grant this space enough activity so as to consider it one amongst the rooms of the house. The adjacent bedrooms can be fully traversed towards the roofed terrace, thus adding another component of publicity to the layout. The main bedroom intensifies the interplay between the rooms bringing into play a version of the ancient aedicule revitalized by Charles Moore in some of his own residences.Save this picture!Cortesía de Amunátegui ValdésSave this picture!Longitudinal SectionSave this picture!Cortesía de Amunátegui ValdésThe western pavilion is an exercise on compression and distribution: living room, dining room, kitchen, storage, laundry and service room – that is to say two interdependent parts of the domestic world – have been articulated through an enclosed patio that insists on the autonomy of the dwelling, particularly in the context of a site that offers little to cling to. Kitchen, dining, and living room have been organized around a chimney, which is at the same time the column that supports a pyramidal roof – an iteration of the structure used at the Köök bistro. The ceiling is tall enough so as to host a space on top of the kitchen – a work place for the mother/judge.Save this picture!Cortesía de Amunátegui ValdésBetween the two pavilions we devised a small articulator, clumsy when looked at on the plan, more gracious when extruded. As for the roofs, their physiognomies respond to fundamentally different problems, although they both recur to similar aesthetic codes. In the future we hope to add a third roof giving form to a garden ‘room’ associated with the pool and garden activities. We decided to turn to prefabricated elements to facilitate the construction process, and provide with enough regularity for the roof structure as well as for the expression of facades.Save this picture!AxonometricProject gallerySee allShow lessA Colorful Interactive Version of Euclid’s "Elements" Online for FreeArchitecture NewsMecanoo's Qianhai Data Center is a "Digital Lighthouse" for ShenzhenArchitecture News Share CopyAbout this officeAmunátegui Valdés ArchitectsOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCuricoChilePublished on December 26, 2018Cite: "Suburban House II / Amunátegui Valdés Architects" [Casa Suburbana II / Amunátegui Valdés Architects] 26 Dec 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers - RainfinityGlass3MGlass Finish - FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface - Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch - LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair - BarnettMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You've started following your first account!Did you know?You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *